

هر آنچه باید درباره کمبود کلسیم بدانید.
هایپوکلسمیا که اغلب به عنوان کمبود کلسیم شناخته میشود، در اثر پایین بودن سطح کلسیم در خون ایجاد میشود. کمبود کلسیم در طولانی مدت منجر به از بین رفتن دندان، آب مروارید، تغییراتی در مغز و پوکی استخوان میشود. در اثر پوکی استخوان، استخوانها ترد و شکننده میشوند.
آیا کمبود کلسیم یک بیماری شایع و متداول است؟
در سال ۲۰۱۳، محققین دانشگاههای بریتانیایی گزارش کردند، کمبود کلسیم در افرادی که دچار بیماریهای مزمن هستند، متداول است. بر اساس تخمین جهانی منتشر شده در سال ۲۰۱۵، ۳٫۵ میلیون نفر در معرض خطر کمبود کلسیم قرار دارند.
همچنین در یک مطالعه در پاکستان که روی ۲۵۲ زن انجام شد، ۴۱ درصد از آنها دچار کمبود کلسیم و ویتامین Dبودند. علاوه بر این، با توجه به وجود علائم کمبود کلسیم مانند درد مفصل، کمر و پا در ۷۸ درصد از این زنان، به نظر میرسد که در این افراد نیز کمبود کلسیم خفیف وجود داشته باشد.
علائم کمبود کلسیم
کمبود کلسیم یک گستره وسیع از خفیف، شدید تا تهدید کننده را در برمیگیرد. بنابراین علائم آن نیز با توجه به شدت بیماری متفاوت است. چنانچه مشکوک به کمبود کلسیم باشید، پزشک برای شما آزمایش خون تجویز میکند.
کمبود کلسیم مزمن میتواند باعث بروز عواقب جدی مانند راشیتیسم، کاهش تراکم استخوان و پوکی استخوان شود. البته کمبود کلسیم در مراحل اولیه معمولا علائمی از خود بروز نمیدهد. ولی در این مرحله، تغییرات متابولیکی دیده میشوند.
پایین بودن سطح کلسیم در خون میتواند منجر به علائم زیر شود:
- غش کردن
- نارسایی قلب
- درد در قفسه سینه
- بی حسی و سوزن سوزن شدن در اطراف دهان، داخل انگشتان و شست پا
- گرفتگی عضلات به خصوص در کمر و پا که میتواند منجر به اسپاسم عضلانی نیز شود
- خس خس کردن سینه
- دشواری در بلع
- تغییر صدا در اثر اسپاسم حنجره
- آشفتگی، اختلال در توانایی فکری، افسردگی، عصبانیت و تغییرات خلقی
- احساس خستگی شدید
- تشنج
- زبر شدن موها
- شکنندگی ناخنها
- پسوریازیس
- خشکی پوست
- خارش مزمن
- از بین رفتن دندانها
- بیحسی و سوزن سوزن شدن در اندامها
- ضعف عضلات
- آب مروارید
- علائم پوکی استخوان مانند کمردرد، کوتاه شدن تدریجی قد، خمیدگی پشت، شکستگی ستون فقرات، مچ و لگن
چگونه میتوان از کمبود کلسیم جلوگیری یا آن را درمان کرد؟
سادهترین و ایمنترین راه برای درمان یا جلوگیری از کمبود کلسیم، افزایش میزان کلسیم در رژیم غذایی است.
غذاهای سرشار از کلسیم
برخی از غذاهای سرشار از کلسیم عبارتند از:
- فرآوردههای لبنی مانند شیر، ماست و پنیر
- لوبیا
- انجیر
- کلم بروکلی
- شیر سویا
- اسفناج
- غلات غنیشده
- آجیل و دانهها مانند بادام و کنجد
مکملهای سلامت برای دریافت کلسیم
نیاز روزانه بدن به کلسیم در افراد ۵۰-۱۹ ساله، ۱۰۰۰ میلیگرم است. این میزان در کودکان، نوجوانان و سالمندان بیشتر است. با افزایش سن و رسیدن به دوران سالمندی، جذب ویتامین و مواد معدنی در بدن کاهش مییابد. به همین دلیل، افراد بالای ۵۱ سال باید در هر روز کلسیم بیشتری دریافت کنند. این افراد میتوانند برای تامین نیاز روزانه بدن، از مکملهای کلسیم بهرهمند شوند. مکمل لیکوئی کلسیم ۶ پلاس محصول شرکت داروسازی آنتی ایجینگ، یک مکمل ژلاتینی با بلع آسان است. این مکمل حاوی ۶ نوع کلسیم مختلف با جذب بالاست. علاوه بر کلسیم، وجود ویتامین D و K در این محصول، به جذب بهتر کلسیم در بدن کمک میکند. با مصرف این مکمل میتوانید از فواید منیزیم برای رفع انقباض عضلانی و گیاه دماسبی برای تقویت ناخن و مو نیز بهرهمند شوید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مکمل لیکوئی کلسیم ۶ پلاس روی لینک آن کلیک کنید. همچنین برای ارتباط با ما روی لینک تماس با ما کلیک کنید.