

چه کسانی به پوکی استخوان مبتلا میشوند؟
در اثر پوکی استخوان، تراکم استخوانها کاهش پیدا میکند. بنابراین احتمال شکستگی آنها زیاد میشود. برخی از افراد نسبت به دیگران بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. در اوایل بزرگسالی، استخوانها بیشترین استحکام را دارند و تا اواخر ۲۰ سالگی چگالی آنها افزایش مییابد. سپس از حدود ۳۵ سالگی به آرامی تراکم استخوان کاهش پیدا میکند. این اتفاق برای همه میافتد، ولی برخی افراد دچار پوکی استخوان شده و سریعتر از حالت طبیعی تراکم استخوانی خود را از دست میدهند. این افراد بیشتر در معرض شکستگی استخوانها قرار میگیرند. پوکی استخوان هم مردان و هم زنان را درگیر میکند. این بیماری در سالمندان متداول است ولی میتواند در جوانی نیز دیده شود. در این مطلب، دلایل مختلف بروز این بیماری در زنان و مردان را بررسی کردهایم.
پوکی استخوان در زنان
زنان بیشتر از مردان در معرض این بیماری قرار دارند. زیرا تغییرات هورمونی در یائسگی به طور مستقیم روی تراکم استخوان اثر میگذارد. هورمون زنانه استروژن برای سلامت استخوانها ضروری است. بعد از یائسگی، سطح استروژن به شدت افت میکند. این امر میتواند سبب کاهش شدید تراکم استخوان شود. عوامل زیر میتواند احتمال بروز پوکی استخوان در زنان را افزایش دهد:
- یائسگی زودرس (قبل از ۴۵ سالگی)
- هیسترکتومی (برداشتن رحم) قبل از ۴۵ سالگی، به خصوص در مواردی که تخمدانها نیز برداشته شوند
- به تأخیر افتادن عادت ماهانه بیش از ۶ ماه در اثر ورزش سنگین یا رژیم لاغری شدید
پوکی استخوان در مردان
معمولا علت پوکی استخوان در مردان ناشناخته است. البته میتواند به سطح هورمون مردانه تستوسترون ربط داشته باشد که باعث سلامت استخوان در مردان میشود. هورمون تستوسترون در سالمندی نیز در بدن مردان تولید میشود ولی با کاهش سطح این هورمون، احتمال بروز پوکی استخوان افزایش مییابد. معمولا علت دقیق کاهش سطح تستوسترون معلوم نیست، ولی دلایل شناخته شده آن شامل موارد زیر است:
- استفاده از داروهایی مانند کورتیکواستروئید خوراکی
- مصرف بیش از حد الکل
- هیپوگنادیسم؛ این بیماری سبب کاهش غیر طبیعی سطح تستوسترون میشود
عوامل خطرزای پوکی استخوان
بیماریهای هورمونی که سبب بروز پوکی استخوان میشوند عبارتند از:
- پرکاری تیروئید
- اختلال غدد فوق کلیوی مانند سندرم کوشینگ
- کاهش سطح هورمون جنسی
- پرکاری غده پاراتیروئید
عوامل دیگری که میتوانند احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهند عبارتند از:
- جنسیت؛ زنان به خصوص آنهایی که اندام ظریفی دارند نسبت به مردان بیشتر در معرض این بیماری هستند
- زنان سفید پوست و نژاد آسیایی با سابقه خانوادگی ابتلا به پوکی استخوان
- سیگار کشیدن، اختلالات غذایی مانند بیاشتهایی یا پرخوری عصبی، کمبود کلسیم در رژیم غذایی، مصرف بیش از حد الکل، بیتحرکی، مصرف داروهایی مانند کورتیکواستروئید و ضد انعقاد
- آرتروز روماتوئید
- اگر والدین شما به این بیماری مبتلا هستند، شما نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارید
جلوگیری از پوکی استخوان
برای حفظ سلامتی استخوانها در طول زندگی، تغذیه مناسب و ورزش منظم را فراموش نکنید.
مصرف کلسیم
کلسیم برای سلامت استخوانها و دندانها ضروری است. زنان و مردان در سنین ۱۸ تا ۵۰ سالگی به ۱۰۰۰ میلیگرم کلسیم در روز نیاز دارند. این میزان در ۵۰ سالگی برای زنان و در ۷۰ سالگی برای مردان به ۱۲۰۰ میلیگرم در روز افزایش مییابد.
مصرف ویتامین D
ویتامین D علاوه بر حفظ سلامتی استخوانها، توانایی بدن در جذب کلسیم را نیز افزایش میدهد.
مصرف مکمل برای جلوگیری از پوکی استخوان
مصرف مکملهای تأیید شده میتواند از ابتلا به پوکی استخوان و جلوگیری از پیشرفت آن کمک کند. شرکت آدونیس کیش با بررسی و شناخت نیازهای جامعه ایرانی در حوزه سلامت، سعی در تولید و واردات محصولاتی متفاوت و باکیفیت نموده است. همچنین مواد اولیه کلیه محصولات شرکت آدونیس کیش با دقت و حساسیت بسیار بالا فراهم شدهاند. اثر بخشی محصولات نمایانگر این امر مهم است. داروهایی که این شرکت برای ارتقای سلامت استخوانها در نظر گرفته است، شامل موارد زیر هستند:
- لیکوئید کلسیم: حاوی ۶۰۰ میلیگرم کلسیم قابل جذب و ۲۰۰ واحد ویتامین D در هر سافت ژل. این محصول دارای بالاترین دوز کلسیم مایع، بیشترین میزان جذب کلسیم، فاقد نگهدارنده، بدون عوارض گوارشی، یبوست و نفخ است. این محصول برای مصرف زنان و مردان در تمامی سنین تهیه شده است.
- لیکوئی کلسیم ۶ پلاس: این محصول از شرکت آنتی ای جینگ برای رفع نیاز استخوانها تهیه شده است. این مکمل حاوی ۶ نوع کلسیم مختلف با جذب بالا، منیزیم، گیاه دم اسبی و ویتامین D و K است.
اگر میخواهید بدانید جذب بهتر کلسیم چطور امکان پذیر می شود روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می توانید برای ارتباط با ما جهت خدمات رسانی بهتر روی لینک خدمات کلیک کنید.