

نکاتی درباره رژیم غذایی و شیوه زندگی، برای بهبود افسردگی
رژیم غذایی متعادل داشته باشید. رژیم غذایی سالم باعث بهبود روحیه و رفع افسردگی میشود. مصرف برخی غذاها به ترشح سروتونین در بدن منجر میشود. سروتونین یک ماده شیمیایی و مسئول شادی و آرامش در مغز است که خود از افسردگی جلوگیری میکند. برخی از غذاهایی که باعث تقویت سروتونین و افزایش سطح طبیعی آن در بدن میشوند، عبارتند از:
- روغن ماهی
- چربیهای سالم مانند روغن نارگیل
- روغن بذر کتان
- آلبالو
- تخم مرغ
از مصرف خوراکیهای شیرین و غذاهای فرآوری شده بپرهیزید. شکر و کربوهیدرات اصلاح شده باعث نوسان قند خون میشود. این نوسانات خود را به صورت عصبانیت، اضطراب و خستگی در طول روز نشان میدهد. برای بهبود علائم اضطراب و افسردگی، از مصرف غذاهای فرآوری شده مانند خوراکیهای شیرین، فست فود، غذای سرخ شده، گوشت فرآوری شده و غلات فرآوری شده مانند غلات صبحانه و نانهای بستهبندی بپرهیزید.
مصرف کافئین و الکل را محدود کنید. مصرف بیش از حد کافئین یا الکل موجب افزایش علائم افسردگی و اضطراب میشود. بیشتر از روزی یک فنجان قهوه یا چای سیاه مصرف نکنید.
چای سبز بنوشید. چای سبز سرشار از ال تیانین است. ال تیانین به بهبود افسردگی کمک میکند. این ماده با تقویت دوپامین و ناقل مهاری مغز به نام گابا باعث کاهش استرس میشود.
طب سوزنی را امتحان کنید. طب سوزنی همانطور که در کاهش درد موثر است، به بهبود افسردگی و اضطراب نیز کمک میکند. وقتی سوزنهای طب سوزنی به یکی از ۴۰۰ نقطه درمانی بدن وارد میشوند، بدن اندورفین ترشح میکند. ترشح اندورفین موجب آرامش، خوشحالی و رهایی در فرد میشود. بسیاری از افراد اظهار کردهاند، این احساس رهایی تا مدتها پس از درمان دوام داشته است.
نکاتی درباره مکملهای سلامت برای درمان افسردگی
هیدروکسی تریپتوفان (۵-HTP)
مکملهای ۵-HTP از سنتز تریپتوفان به دست میآیند. تریپتوفان یک آمینواسید ضروری است که به عنوان تنظیم کننده روحی عمل میکند. این مکملها به درمان مشکلات ناشی از افسردگی و اضطراب مانند مشکلات خواب، مشکلات روحی و سردرد کمک میکنند. ۵-HTP باعث افزایش سطح سروتونین میشود. همانطور که گفتیم سروتونین یک ناقل عصبی است. وظیفه آن انتقال سیگنال میان سلولهای عصبی و تغییر عملکرد مغز برای تنظیم وضعیت روحی و الگوی خواب است.
ویتامینهای گروه B
ویتامینهای گروه B به کاهش استرس و بهبود افسردگی کمک میکنند. به خصوص ویتامین B6 که به عنوان یک درمان طبیعی برای اضطراب تجویز میشود. جالب است بدانید که علائم کمبود ویتامین B6 شامل اضطراب، آشفتگی و تحریکپذیری، افسردگی، درد عضلات و خستگی است.
مکمل روغن ماهی
روغن ماهی سرشار از اسید چرب امگا ۳ است. مکمل روغن ماهی باعث کاهش علائم افسردگی در برخی از افراد میشود. برخی مطالعات نشان دادهاند که اسید چرب امگا ۳ میتواند در درمان افسردگی خفیف تا متوسط در بزرگسالان مفید باشد.
در مصرف مکملهای روغن ماهی باید به سطح جیوه در آن دقت کرد. روغن ماهی بدون جیوه اف اس، برای برخورداری از تمام مزایای روغن ماهی، با دقت جیوه موجود در آن را حذف کرده است. زیرا جیوه باعث آسیب مغزی و عقب ماندگی ذهنی در کودکان میشود. بنابراین مصرف روغن ماهی بدون جیوه در زنان باردار بسیار حائز اهمیت است. روغن ماهی بدون جیوه اف اس، به سلامت دوران بارداری، سلامت قلب و عروق، بهبود افسردگی و اضطراب، سلامت پروستات و بهبود کلی عملکرد بدن کمک میکند.
برا ی کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با روغن ماهی امگا۳ روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می توانید برای ارتباط با ما جهت خدمات رسانی بهتر روی لینک خدمات کلیک کنید.