

حتما تا به حال برایتان پیش آمده که در زندگی، روزهای ناامیدکنندهای داشته باشید، روزهایی که امیدی به بهبود وضعیت نداشتهاید. حتی گاهی حس کردهاید که شاید افسرده شده باشید و این مسئله باعث ترس شما شده باشد. گاهی این احساس در زندگی به دلیل یک سری اتفاقات به وجود می آید ولی در اغلب مواقع این احساس کاذب بوده و دلیل منطقی خاصی برایش وجود ندارد، یعنی شما اگر کلاهتان را قاضی کنید، متوجه خواهید شد که شما مشکل اساسی خاصی در زندگی ندارید و به طور کاذب دچار احساس ناامیدی شدهاید. بنابراین اگر این احساس درون شما، علت بیرونی خاصی داشته باشد که طبیعتا ابتدا باید چاره و راه حلی برای برطرف کردن این مشکل پیدا کرد و چنانچه دلیل خاصی برایش پیدا نشد باید تلاش کرد که دنبال علت درونی این احساس ناراحت کننده در درون خود بود و تلاش کرد آن را با کمک تکنیکهای مختلفی که در موردش صحبت خواهیم کرد از خود دور کرد. یکی از تکنیکهای مهم در این رابطه، فعالیتهای اجتماعی هستند. مثلا فعالیت در موسسات خیریه یا NGOها و کمک به دیگران می تواند این حس را در شما تقویت کند که برای جامعه مفید هستید و این مفید بودن باعث میشود، احساس ناامیدی تا حدودی از ما دور شود. همچنین ورزش منظم و ارتباط با دوستان و خانواده نیز میتواند مفید واقع شود.
شعار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۸ این جمله است: “باهم حرف بزنید”
این شعار نشان دهنده ی اهمیت موضوع “افسردگی” در سالهای اخیر است، و البته این موضوع که ارتباط با دیگران ، بیان احساسات و به عبارت خودمانیتر، “حرف زدن” چقدر می تواند مهم و حیاتی باشد.
چیزی که در افسردگی باید به آن توجه کرد، این نکته است که اگر قرار باشد از این مهلکه رهایی پیدا کنید باید راه حل را در خودتان جستجو کنید. افسردگی احساسی است شبیه گم کردن چیزی که نمیدانید آخرین بار کی و کجا با آن موجه شدهاید ولی یک روز متوجه خواهید شد چیزی که گم کردهاید خودتان هستید. زمانی که خودتان اراده کردید حالتان خوب شود، حالا یک سری درمانهای کمکی میتواند به شما این اطمینان را بدهد که به زودی این احساس اذیتکننده جای خود را به آرامش و شادی خواهد داد. برای مثال صحبت با تراپیست میتواند کمککننده باشد، همچنین استفاده از داروهای ضدافسردگی یکی از روشهای موجود است اما به دلیل ایجاد وابستگی خیلی توصیه نمیشود.
چه اتفاقی در بدن میافتد که باعث میشود ما احساس افسردگی کنیم؟
علت اصلی احساس افسردگی این است که سطح سروتونین خون پایین می آید، سروتونین که به هورمون شادی معروف است، عاملی است که بالا بودن سطح آن در خون باعث می شود که شما احساس امیدواری و سرزندگی کنید، بنابراین در زمان افسردگی شما باید به روشهایی سطح این هورمون را در خون بالا ببرید.
سروتونین ماده ای است که در بسیاری از میوه ها نظیر موز و گیلاس قابل دسترس است اما چون در عمل ما نمی توانیم برای بالا بردن آن در بدن، شبانه روز این قبیل میو ه ها را مصرف کنیم، مکمل هایی تولید شدند که به ما کمک کنند این روند سریعتر اتفاق بیفتد. یکی از این مکملها، مکمل ۵HTP است. اگر بخواهیم خیلی ساده توضیح بدهیم، این ماده پیش ساز همان سروتونین یا هورمون شادی است که در موردش صحبت کردیم. یعنی شما وقتی مکمل ۵HTP مصرف می کنید، در بدن شما این ماده تبدیل به سروتونین می شود. وقتی سطح سروتونین در خون بالا رود، شما به مرور زمان احساس بهتری نسبت به زندگی خواهید داشت.
۵HTP همان ماده ی فوق العاده ای است که حال شما را خوب خواهد کرد و شما ناباورانه خواهید دید که روزهای روشن به شما لبخند میزنند.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
I enjoy looking through a post that can make people think. Also, many thanks for permitting me to comment. Carlynne Lamar My